Chorvatsko prohrálo se Španělskem na zahajovacím Euru 2024 v Berlíně






  • podle chorvatského týdne
  • v
    Sport
Marcelo Brozovic hraje za Chorvatsko proti Španělsku Euro 2024

Marcelo Brozović

Španělsko v sobotním úvodním zápase skupiny B na Euru 2024 v Berlíně porazilo zklamané Chorvatsko 3:0.

Přestože byl stadion zaplněný převážně chorvatskými fanoušky, kteří dělali největší hluk, byli to Španělé, kdo na hřišti dominoval.

Postrádající energii, rychlost, srdce, agresivitu a kreativitu, vlastnosti, které charakterizovaly chorvatský tým již řadu let, byl skličující výkon v prvním poločase, protože třikrát inkasoval.

Chorvatsko mělo také své šance, ale Ante Budimir a Lovro Majer nedokázali zblízka najít cíl a Španělé je nechali zaplatit.

Trenér Zlatko Dalić provedl ve druhém poločase řadu změn, když se snažil vnést trochu energie do středu zálohy, když se snažil nasadit Ivana Perišiće, Luku Sučiće a Maria Pašaliće.

Zatímco předvedli trochu více boje, wkdyž měl Josip Stanišić zblokovanou střelu z bezprostřední blízkosti, člověk měl pocit, že to nebude den Chorvatska.

Chorvatsko dostalo penaltu v 77. minutě, když Bruna Petkoviće srazil do vápna Rodri.

Petković by však svůj bodový kop zachránil, ale z výsledné hry by nakonec poslal míč do zadní části sítě. Abychom shrnuli chorvatský den, Perišić vstoupil do kabiny brzy, takže gól byl vyloučen.

Dalić má nyní za úkol pozvednout své hráče ve středečním zápase proti Albánii, který musí vyhrát.

1-0 Morata 29′

Brzký výpadek pro Chorvatsko přišel ve 29. minutě. Neopatrná chyba ve středu zálohy měla za následek ztrátu držení míče. Ruiz se rychle chopil příležitosti, přihrál nepoznamenanému Moratovi, který vyrazil na chorvatskou branku a bez námahy překonal Livakoviće a dostal Španělsko do vedení 1:0.

2-0 Ruiz 32′

Jen o tři minuty později našel Ruiz sám zadní branku. Po obdržení míče na hranici pokutového území šikovně prošel kolem dvou chorvatských obránců a vyrazil razantní střelu do pravého dolního rohu, takže Livaković zůstal bez pomoci.

3-0 Carvajal 45+1′

V závěrečných momentech prvního poločasu Carvajal ještě upevnil náskok Španělska. Zezadu se vrhl na bližší tyč, napojil se přesným centrem Yamala a těsně před poločasovým hvizdem skóroval a zvýšil na 3:0.

Harmonogram Euro 2024 v Chorvatsku: (čas SEČ)

19. června
Chorvatsko vs Albánie (Hamburk, 15:00)

24. června
Chorvatsko vs. Itálie (Lipsko, 21:00)

Přihlaste se k odběru newsletteru Chorvatského týdne







Autorem nebo překladatelem tohoto článku je: Redaktor Karel Smolík
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com, freepik.com nebo pexels.com

croatiaweek.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *