Ministerstvo uděluje 500 stipendií na výuku chorvatštiny






  • podle chorvatského týdne
  • v
    Zprávy

Vlající chorvatská vlajka

ZÁHŘEB, 17. června (Čína) – Ministerstvo pro demografie a imigraci je připraveno udělit 500 stipendií na výuku chorvatského jazyka pro akademický rok 2024/2025, budou udělena prostřednictvím veřejné výzvy, přičemž žádosti budou otevřeny do 11. července.

Oprávnění k podání přihlášky jsou členové chorvatské diaspory, jejich potomci a manželé, stejně jako přátelé chorvatského lidu, kteří pečují o chorvatskou identitu a podporují chorvatskou kulturní jednotu.

Uchazeči musí být starší 18 let, musí mít ukončenou alespoň střední školu a pobývat mimo Chorvatsko nebo v Chorvatsku nejdéle tři roky.

Jazykové kurzy budou zajišťovat fakulty humanitních studií v Záhřebu, Splitu, Rijece, Osijeku a Pule a také Univerzita v Zadaru, přičemž je nutná pravidelná docházka na místo kurzu.

Stipendium zahrnuje náklady na kurz a dotované stravování a také příspěvek ve výši 300 EUR měsíčně na ubytování na studentské koleji nebo soukromém ubytování.

Stipendium se schvaluje na jeden nebo dva semestry, přičemž zimní semestr trvá od začátku října letošního roku do konce ledna 2025 a letní semestr od začátku března do poloviny června 2025.

Přihlášky se podávají výhradně v elektronické podobě prostřednictvím dostupného elektronického formuláře tady.

Pro další informace mohou kandidáti zasílat dotazy na e-mailovou adresu: [email protected] nejpozději do uplynutí výše uvedené lhůty.

Přihlaste se k odběru newsletteru Chorvatského týdne





Autorem nebo překladatelem tohoto článku je: Redaktor Karel Smolík
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com, freepik.com nebo pexels.com

croatiaweek.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *