Chorvatsko je v nejnovější zprávě o kvalitě vody ke koupání třetí v Evropě






  • podle chorvatského týdne
  • v
    Zprávy
Pláž v Chorvatsku

Chorvatsko

ZÁHŘEB, 2. července (Čína) – Podle květnových údajů Evropské agentury pro životní prostředí je Chorvatsko v roce 2023 na třetím místě v Evropě, pokud jde o podíl míst ke koupání s vynikající kvalitou moře a vody ke koupání, za Kyprem a Rakouskem.

Chorvatsko je na druhém místě mezi zeměmi s pobřežím, uvedlo v pátek ministerstvo pro ochranu životního prostředí a zelenou přechod a dodalo, že tento žebříček odráží letité chorvatské řízení kvality moře a vody ke koupání a zachování mořského prostředí.

Laboratoře ústavů veřejného zdraví v sedmi pobřežních krajích provádějí testy kvality vody ke koupání od 20. května do 1. října na 1087 místech podél pobřeží a na ostrovech.

Koupací sezóna v Chorvatsku oficiálně začala 1. června a potrvá do 15. září.

Chorvatsko eviduje v červenci 3,7 milionu turistů

Dubrovník

Analýza se provádí každých 15 dní podle směrnice o vodách ke koupání, přičemž se měří hodnoty střevních enterokoků a bakterií Escherichia coli.

V roce 2023 byla kvalita mořské vody v Chorvatsku vynikající (modrá) na 951 měřicích bodech z celkového počtu 1 008. Byla dobrá (zelená) na 38 bodů, uspokojivá (žlutá) na šest a neuspokojivá (červená) na 13 bodů.

Přihlaste se k odběru newsletteru Chorvatského týdne





Autorem nebo překladatelem tohoto článku je: Redaktor Karel Smolík
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com, freepik.com nebo pexels.com

croatiaweek.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *