Cizinecká policie letos v létě pomáhá hlídkovat chorvatská pobřežní města






  • podle chorvatského týdne
  • v
    Zprávy
Zahraniční policisté ve Splitu

(Foto: PU Split-Dalmatia)

ZÁHŘEB, 5. července (Čína) – Policie v pobřežních městech Split a Pula ve středu a v úterý na samostatných tiskových konferencích představila příslušníky cizineckých policejních složek, kteří jim budou letos v létě pomáhat v komunikaci a spolupráci s návštěvníky ze svých zemí.

Policii ve Splitsko-dalmatské župě bude letos v létě pomáhat 24 policistů z Polska, Slovenska, České republiky, Itálie, Nizozemska, Bosny a Hercegoviny, Německa a Francie.

V oblasti severního Jadranu na Istrii bude 16 policistů z Rakouska, Německa, Maďarska, Polska, Slovinska, Itálie, Francie a Srbska asistovat svým chorvatským kolegům v Umagu, Rovinji, Poreči a Pule.

Zahraniční policisté ve Splitu

(Foto: PU Split-Dalmatia)

Na rozdíl od svých uniformovaných kolegů se příslušníci srbské kriminální policie budou podílet na aktivitách zaměřených na navázání užší policejní spolupráce a podpory v prevenci kriminality, zejména pašování lidí, otroctví, organizované prostituce a nelegální migrace, zneužívání drog a různých druhů podvodů. a krádeží.

Cizinecká policie v Pule

(Foto: PU Istarska)

Letos v létě bude v Chorvatsku pobývat více než 90 příslušníků cizinecké policie, kteří se účastní tohoto původně chorvatského projektu zahájeného v roce 2006.

Dosud se jí zúčastnilo kolem 1100 policistů z více než 20 zemí.

Zahraniční policisté ve Splitu

(Foto: PU Split-Dalmatia)

Hlavním účelem projektu je podpora komunikace a spolupráce mezi chorvatskou policií a zahraničními návštěvníky, aby se v Chorvatsku cítili co nejbezpečněji a nejlépe.

Přihlaste se k odběru newsletteru Chorvatského týdne





Autorem nebo překladatelem tohoto článku je: Redaktor Karel Smolík
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com, freepik.com nebo pexels.com

croatiaweek.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *