Chorvatsko má po 8 letech znovu bojovníka UFC






  • podle chorvatského týdne
  • v
    Sport
Ivan Erslan podepsal smlouvu s UFC

Ivan Erslan (Foto: Instagram/Ivan Ersland)

Chorvatsko má po více než osmi letech nového bojovníka na soupisce přední světové MMA organizace UFC.

Ivan Erslan (14-3) oznámil na sociálních sítích, že podepsal smlouvu s UFC.

„Ke své velké spokojenosti mohu konečně oznámit, že jsem podepsal smlouvu na čtyři zápasy s UFC. Moje sny se staly skutečností, a i když se to někdy zdálo tak daleko, Bůh se mnou měl vždy lepší plány, než jsem si mohl udělat sám,“ napsal nejlepší chorvatský polotěžký váha.

Poděkoval svému manažerovi Ali Abdelazizovi a jeho manažerskému týmu Dominance MMA, do kterého se připojil, a také Magomedu Ulamatovovi. Erslan také vyjádřil své poděkování Draženu Forgačovi.

„Velké díky Forgymu, který vždy upřednostnil mé zájmy před svými a zajistil, aby vše fungovalo k nejlepšímu a k naší oboustranné spokojenosti,“ vyzdvihl dvaatřicetiletý rodák z Obrovace, než dodal.

„Momentálně jsem na nejlepším místě v American Top Team (ústředí v Coconut Creek na Floridě), abych se připravil na to, co bude dál. Zprávy o mém boji přijdou brzy a nemůžu se dočkat, až oznámím, proti kterému velkému jménu budu bojovat. Slibuji vám, že budu vždy hrdě reprezentovat naši vlast a udělám vše pro to, abych opustil klec se zdviženou rukou. Brzy se uvidíme v kleci.“

Naposledy mělo Chorvatsko muže v UFC na UFC Fight Night 86 v Zagreb Areně, kdy se Filip Pejić utkal s Damianem Stasiakem,

Zpráva o podpisu Erslana s UFC přišla poněkud nečekaně.

Po jeho knockoutovém vítězství nad Bogdanem Gnidkem na akci KSW Epic na konci února tohoto roku se Ivan ukázal jako nejlogičtější volba pro příštího uchazeče o titul v polotěžké váze v KSW.

Erslanovi vypršela smlouva s KSW a místo jejího prodloužení podepsal smlouvu s FNC a měl bojovat na FNC 18 v Pule. Místo toho nyní jeho bojová cesta pokračuje v UFC.

Abychom to shrnuli, předchozí chorvatští bojovníci, kteří soutěžili pod hlavičkou nejsilnější světové organizace MMA, zahrnují Mirko ‚Cro Cop‘ Filipović, Igor Pokrajac, Goran Reljić a Filip Pejić. V oktagonu UFC se výrazně prosadili i američtí bojovníci chorvatského původu Pat Miletich a Stipe Miocic.

Erslan nyní pokračuje v tradici chorvatských bojovníků a bude reprezentovat Chorvatsko na největší scéně bojového světa po boku chorvatské bojovnice Ivany Petrović.

Přihlaste se k odběru newsletteru Chorvatského týdne







Autorem nebo překladatelem tohoto článku je: Redaktor Karel Smolík
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com, freepik.com nebo pexels.com

croatiaweek.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *