Velkolepé video z kokpitu chorvatského Rafaleho se vzkazem pilota






  • podle chorvatského týdne
  • v
    Zprávy
Víceúčelový bojový letoun Rafale létající v Chorvatsku

(Snímek obrazovky/MOH)

V dubnu Chorvatsko převzalo první skupinu víceúčelových bojových letounů Rafale a piloti chorvatského letectva procházejí komplexním výcvikem.

Dnes a zítra budou probíhat pravidelné letové aktivity, při kterých se očekává prolomení zvukové bariéry a zvýšený hluk v regionech Licko-senj, Zadar, Istrie a Primorje-Gorski Kotar.

Piloti chorvatského letectva provádějí v posledních měsících letovou činnost po celém území Chorvatské republiky a obdobné tempo těchto činností se očekává i v následujícím období.

Piloti Rafale pokračují ve výcviku na těchto výkonných letounech, který začal v prvním čtvrtletí roku 2023 ve Francii.

Při této příležitosti poslali zprávu všem chorvatským občanům:

„Vážení spoluobčané, hluk, který slyšíte během letu našeho letadla Rafale, je zvukem, který zachovává těžce vydobytou chorvatskou svobodu. Jsme rádi, že v nadcházejících dnech, měsících a letech bude tento zvuk synonymem bezpečnosti Chorvatska a všech jeho občanů ve všech denních i nočních hodinách. S pozdravem piloti 191. stíhací perutě.“

Víceúčelový bojový letoun Rafale létající v Chorvatsku

(Snímek obrazovky/MoH)

Zvýšený hluk v celém Chorvatsku během července

Dnes a zítra, v pondělí a úterý 22. a 23. července 2024 budou piloti 191. stíhací perutě v rámci svých naplánovaných úkolů od 14:00 do 19:00 provádět pravidelnou letovou činnost.

Při těchto aktivitách lze očekávat prolomení zvukové bariéry a zvýšený hluk při dodržení všech bezpečnostních opatření v regionech Licko-senj, Zadar, Istrie a Primorje-Gorski Kotar.

Dále budou probíhat noční lety od 21:00 do 23:00, při kterých lze očekávat zvýšený hluk v regionech Slavonie, Istrie, Banovina a Lika.

Piloti Rafale, vědomi si toho, že jejich další výcvik je často spojen s nepříjemným hlukem, vyslali všem chorvatským občanům zprávu s nadějí a vírou, že všichni společně „budou pokračovat v posilování bezpečnosti a udržování míru v naší vlasti“.

Přihlaste se k odběru newsletteru Chorvatského týdne





Autorem nebo překladatelem tohoto článku je: Redaktor Karel Smolík
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com, freepik.com nebo pexels.com

croatiaweek.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *