Kanadsko-chorvatská hokejová hvězda Michael Vukojević podepsal smlouvu s Lahti Pelicans






  • podle chorvatského týdne
  • v
    Sport
Michael Vukojevič

Michael Vukojević (Foto: PR/Supplied)

Chorvatsko-kanadská hokejová hvězda Michael Vukojević podepsal smlouvu na 1+1 rok s Lahti Pelicans z SM-liiga, nejvyšší profesionální ligy ve Finsku.

„Jsem opravdu nadšený, že budu pokračovat ve své profesionální kariéře ve Finsku,“ řekl Vukojević. „Slyšel jsem tolik skvělých věcí o trenérském štábu a hráčích. Vím, že fanoušci v Lahti jsou na Pelicans velmi hrdí, takže tam jedu, abych jim zajistil organizaci a pomohl jim s některými nedokončenými záležitostmi z minulé sezóny.“

Třiadvacetiletý Vukojević, velmi propagovaný mladý muž z Oakville v Ontariu, byl draftován New Jersey Devils ve třetím kole (82n.d celkově) vstupního draftu NHL 2019. Svou první profesionální smlouvu podepsal před sezónou 2021-2022 a hrál za přidruženou organizaci American Hockey League (AHL), dokud se s týmem na konci sezóny 2023-2024 nerozešel.

Před draftem do NHL hrál obránce vážící 212 liber tři sezóny za Kitchener Rangers v kanadské Ontario Hockey League.

Vukojević také hrál za kanadský národní tým U18, kde soutěžil na mistrovství světa U18 IIHF, kde skončil na 4. místě. Předtím startoval na Hlinka Gretzky Cupu, kde tým Kanady vyhrál zlato.

Vukojević patří mezi působivý seznam hokejistů s chorvatským původem, kteří se začali věnovat profesionální hře.

Mezi nimi jsou Joe Sakic, Marc-Édouard Vlasic, Alex Vlasic, Mike Glumac, Frank a Peter Mahovlichovi, Joel Prpic, Alan Letang a Mark Pavelich.

Vukojevićův otec Miro pochází ze Slavonského Brodu v Chorvatsku a jeho matka Ana má rodinu z Ljubuški. Jejich rodiny emigrovaly v 60. a 70. letech do Toronta.

Přihlaste se k odběru newsletteru Chorvatského týdne





Autorem nebo překladatelem tohoto článku je: Redaktor Karel Smolík
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com, freepik.com nebo pexels.com

croatiaweek.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *