Mario Mandžukić opouští trenérskou roli chorvatského národního týmu






  • podle chorvatského týdne
  • v
    Sport
  Mario Mandžukič

Mario Mandžukič (Foto: Anton Zajcev/Soccer.ru/CC)

Mario Mandžukić (38) už není součástí trenérského týmu Zlatka Daliće u chorvatské reprezentace.

Mandžukić se dohodl s Dalićem, že nebude pokračovat ve své roli Chorvatská fotbalová federace potvrzeno dnes.

Bývalý útočník Bayernu Mnichov a Juventusu se připojil k národnímu týmu v roli trenéra v listopadu 2021 poté, co v tomto roce ukončil svou hráčskou kariéru.

Jako trenér byl součástí dvou historických úspěchů pro Vatreni: zisku bronzové medaile na mistrovství světa ve fotbale v Kataru v roce 2022 a stříbrné medaile v Lize národů UEFA v roce 2023.

„Chtěl bych poděkovat manažerovi Dalićovi a Chorvatské fotbalové federaci za důvěru a příležitost, kterou mi dali, stejně jako všem svým kolegům z trenérského štábu a hráčům za spolupráci,“ řekl Mandžukić před tím, než dodal.

Jsem hrdý na úspěchy, kterých jsme v tomto období dosáhli, a jsem rád, že jsem mohl týmu v této roli asistovat. Po letošním Euru jsem cítil, že je čas na nové a jiné výzvy, a přeji týmu hodně úspěchů v nadcházejících soutěžích.“

Dalić poděkoval Mandžukićovi za jeho úsilí v posledních několika letech.

„Mario je skutečným velikánem naší fotbalové historie a jeho zkušenosti a autorita nepochybně velmi pomohly našim mladším hráčům v posledních letech.

Chci poděkovat Mariovi za významnou obětavost, kterou prokázal v této pro něj nové roli; skutečně přistupoval k koučování se stejným nasazením, jaké měl jako hráč. Jsem vděčný za jeho příspěvek k našim velkým úspěchům za poslední tři roky, kdy byl součástí trenérského týmu, a přeji mu hodně štěstí a úspěchů v jeho budoucích výzvách.

Doufám, že zůstane spojený s fotbalem, oborem, ve kterém má mnoho znalostí a stále má co dát, bez ohledu na to, jakou roli vidí v postupu,“ řekl manažer Dalić.

Přihlaste se k odběru newsletteru Chorvatského týdne





Autorem nebo překladatelem tohoto článku je: Redaktor Karel Smolík
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com, freepik.com nebo pexels.com

croatiaweek.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *