Bezplatná sklizeň soli nabízená v solivaru Pag






  • podle chorvatského týdne
  • v
    Zprávy
sklizeň soli v pažské solivaru

(Foto kredit: Solana Pag)

„Měsíc pažské soli“ je akce, kterou již druhým rokem pořádá Solana Pag ve spolupráci s Pag Tourist Board, Pag Cheese Dairy a malými producenty z chorvatského ostrova Pag.

Pokud uvažujete o výletu na pobřeží na poslední chvíli, Pag je skvělou volbou, zvláště v září, kdy se akce „Měsíc pažské soli“ koná již druhým rokem.

Festival začal minulý týden a nabízí různé tématické dny. Minulý pátek bylo zaměřeno na „Sůl a víno“, zatímco tento pátek 13. září bude tématem „Sůl a sýr“.

Návštěvníci budou mít možnost ochutnat slavné pažské sýry, zúčastnit se workshopu Wolly Handmade plstění (který představuje originální suvenýr z města Pag) a zúčastnit se fotografického safari podél hráze Solana Pag dne 19. září, na které si předem zarezervujte je vyžadováno.

sklizeň soli v pažské solivaru

(Foto kredit: Solana Pag)

Nesmí chybět ani ‚Rána na solných polích‘ a každý pátek máte možnost zažít sklizeň soli, poslechnout si vzdělávací přednášky a zakoupit všechny produkty Solana Pag za speciální zvýhodněné ceny.

Minulý týden byli první hosté svědky vzniku fleur de sel a viděli solná pole, která produkují tuto základní složku. Tento jedinečný zážitek si můžete užít i vy.

Měsíční svit chorvatského ostrova Pag

(Foto kredit: Solana Pag)

Po celý den navíc můžete navštívit stálou expozici výroby soli v prvním skladišti na starém nábřeží, kde se dozvíte fascinující fakta o historii i současné výrobě soli na ostrově Pag.

solná pánev pag

Více podrobností na jejich Facebooková stránka.

Přihlaste se k odběru newsletteru Chorvatského týdne





Autorem nebo překladatelem tohoto článku je: Redaktor Karel Smolík
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com, freepik.com nebo pexels.com

croatiaweek.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *