Chorvatští kapraři se stávají mistry světa






chorvatští kapraři

(Foto: Chorvatská federace sportovního rybolovu),

Pro chorvatský sportovní rybolov to byl památný víkend na 24. mistrovství světa v lovu kaprů a amurů.

Chorvatský kaprařský tým získal zlato, zatímco Dalibor Banaj a Hrvoje Jakopčević získal stříbro v soutěži párů. Ke všemu se Goran Ožbolt stal ve Španělsku také dvojnásobným mistrem světa v castingu.

Letošní světový šampionát se poprvé konal v Chorvatsku, ve městě Našice.

Akce se konala u jezera Lapovac a jezera Šandor a pořádala ji Chorvatská federace sportovního rybolovu, hostitelem byl místní klub Šaran Našice.

Chorvatsko dokázalo být opět vynikajícím hostitelem a organizovalo mistrovství na vysoké úrovni. Zúčastnilo se třicet zemí ze čtyř kontinentů, včetně USA, Jižní Afriky a Kazachstánu, spolu s evropskými národy.

Soutěž začala ve středu 7. září ve 12:30 a probíhala nepřetržitě 72 hodin. Závěrečný ceremoniál s předáváním medailí a trofejí se konal v sobotu ve sportovní hale Základní školy krále Tomislava před velkým místním davem.

Kromě skvělých hostitelů předvedl chorvatský tým lovící kapry svou dominanci v této disciplíně a získal zlatou medaili světového týmu.

„Náš nejvíce dekorovaný pár, Dalibor Banaj a Hrvoje Jakopčević, přispěl nejen ke zlatu týmu, ale také zajistil individuální světovou stříbrnou medaili,“ uvedl chorvatský svaz sportovního rybolovu.

Zlato vybojovalo Chorvatsko s celkovým úlovkem 443,55 kg, druhé Moldavsko s 339,08 kg a třetí Belgie s 263,00 kg.

Chorvatský tým se skládal z Dalibor Banaj, Hrvoje Jakopčević, Mislav Belančić, Denis Novosel, Ivan Milković, Dino Mandić, Ivan Medić, Josip Brkljačić, trenér Goran Jandroković, delegát herec Darko, a kapitáni Damir Ladnjak a Ivica Brnjić.

Chorvatské kapraři na pódiu

(Foto: Chorvatská federace sportovního rybolovu),

V soutěži párů se mistry světa stala ukrajinská dvojice Patsera, Suzdaltsev s celkovým součtem 236,11 kg. Dalibor Banaj a Hrvoje Jakopčević si zajistili druhé místo výkonem 189,86 kg, třetí místo obsadil Belgičan Delffiere S a Jeuieaux V s výkonem 147,78 kg.

Pozoruhodně na čtvrtém místě skončil chorvatský pár Mislav Belančić a Denis Novosel, kterým uniklo světové zlato o pouhých 12 kilogramů.

Dalibor Banaj a Hrvoje Jakopčević

Dalibor Banaj a Hrvoje Jakopčević (Foto: Chorvatská federace sportovního rybolovu),

To je výjimečný úspěch pro chorvatské kapraře, kteří na týmovou zlatou medaili čekají od roku 2014, kdy ji naposledy získali v Itálii. Tímto výsledkem si chorvatský tým upevnil svůj status nejúspěšnějšího na světě v této disciplíně.

Mezitím ve Španělsku chorvatský castingový tým soutěžil na mistrovství světa od 3. do 8. září v Castellonu. Chorvatsko reprezentovali Goran Ožbolt, Marko Popović, Marino Turk, Grgur Lutz, Ena Guba a trenér Denis Zbašnik.

Dva tituly mistra světa získal chorvatský závodník Goran Ožbolt. Ovládl disciplínu Arenberg, získal zlato a další zlato přidal ve váhové kategorii Skish.

Goran Ozbolt

Goran Ozbolt (Foto: Chorvatská federace sportovního rybolovu)

Chorvatský tým skončil celkově sedmý z dvanácti zemí.





Autorem nebo překladatelem tohoto článku je: Redaktor Karel Smolík
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com, freepik.com nebo pexels.com

croatiaweek.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *