Chorvatsko-američtí zlatí olympijští medailisté se zúčastní banketu v Síni slávy






  • podle chorvatského týdne
  • v
    Sport
Rudy Tomjanovič

Rudy Tomjanovich (Foto: Dodáno)

Výbor chorvatské americké sportovní síně slávy s hrdostí oznamuje, že banketu se zúčastní dva američtí vítězové zlaté medaile chorvatského původu.

John Mayasichdržitel zlaté medaile z roku 1960 pro americký olympijský tým v ledním hokeji a Rudy Tomjanovičtrenér amerického basketbalového týmu se zlatou medailí z roku 2000, se zúčastní převzetí jejich ceny CAS-HOF v Pittsburghu v sobotu 26. října.

Letos se zúčastní čtyři další uvedení: Ralph Cindrich (Fotbalová hvězda University of Pittsburgh-NFL a sportovní agent mnoha členů Síně slávy NFL); Kara Grgas–Wheeler Goucher (běžec na dlouhé tratě a sedminásobný NCAA All American, televizní hlasatel NBC pro letní olympijské hry v Paříži); Tým Gregory (bývalá basketbalová hvězda a trenér University of Pittsburgh, vítěz zimní ceny NBA Tex a 39 let trenér NBA); Jim Laslavič (Fotbalová hvězda Penn State University-NFL, televizní sportovní hlasatel v San Diegu).

John Mayasich

John Mayasich (Foto: Dodáno)

Tři zesnulí zesnulí budou zastoupeni rodinnými příslušníky: Bill Fralic (University of Pittsburgh football All American a Atlanta Falcons All Pro Football Lineman po dobu osmi let); Pavel Tomášovič (legendární softballový hráč pomalého hřiště přezdívaný „King Kong“ pro jeho tyčící se homeruny, několik světových šampionátů a MVP Awards); Fritzie Zivic (Mistr světa v boxu ve welterové váze, vyhrál 158 ze svých 233 profesionálních zápasů s 81 knockouty a „Chorvatská kometa“ byla jeho přezdívka).

Jiří Mikankterý byl uveden do inaugurační třídy v roce 2022 na CAS-HOF, bude letos zastupovat dcera Maureen a syn Patrick, kteří převezmou jeho cenu. Jeho číslo bylo Los Angeles Lakers zrušeno v roce 2022. Absolvent DePaul University mu říkali „Mr. Basketbal“ jako první „velký muž“, který ovládl profesionální hru.

Letošní akce se bude konat v sobotu 26. října v Pittsburgh City Center Marriott. Marriott se nachází v centru Pittsburghu přes ulici od arény PPG Paints. Koktejlová hodina začíná v 17:00 a banket v 18:00 a vstupenky jsou za 75 USD a lze je zakoupit na: croatianamericansports.com.

Američtí chorvatští olympijští medailisté se zúčastní banketu síně slávy

Hostitelský výbor CAS-HOF vyzývá všechny zainteresované chorvatské Američany a sportovní fanoušky, aby si objednali vstupenky v září.

„Stále máme v programu banketů prostor pro reklamy a sponzorské příležitosti. Zavolejte prosím Mattu Furjanicovi, Jr. na čísle 863-227-2641 s jakýmikoli dotazy ohledně programu a banketu.“

Přihlaste se k odběru newsletteru Chorvatského týdne





Autorem nebo překladatelem tohoto článku je: Redaktor Karel Smolík
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com, freepik.com nebo pexels.com

croatiaweek.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *