Vše připraveno na 9. ročník CRO Race






  • podle chorvatského týdne
  • v
    Sport
CRO Závod o první průjezd ostrovy

(Foto kredit: Sport-IT)

ZÁHŘEB 25. září (Hina/CW) – Už jen týden zbývá do startu letošního devátého ročníku mezinárodního cyklistického závodu CRO Race, který začne 1. října v pobřežním městě Vodice cílem tradičně odehrávající se v Záhřebu 6. října.

Během šesti dnů ujedou cyklisté vzdálenost 916 kilometrů a utkají se o červený dres udělený nejlepšímu jezdci. Technický ředitel závodu Luka Mišović uvedl, že trasa závodu je navržena tak, aby byla soutěž až do samého konce nepředvídatelná, jako tomu bylo v posledních několika edicích.

Zakladatel a ředitel závodu od začátku, oslavovaný chorvatský cyklista Vladimir Miholjević, je obzvláště hrdý na to, že na letošním CRO Race se představí současný vedoucí tým žebříčku Mezinárodní cyklistické unie (UCI), UAE Emirates.

První etapa doznala oproti loňsku mírných změn. Letošní závod odstartuje ve Vodicích a po 162,5 km projedou jezdci cílem v Sinji. Sinj byl také cílem loňské první etapy, která startovala v Primoštenu a byla přibližně o 20 km delší.

CRO závod

(Foto kredit: Sport-IT)

Následující dvě etapy zůstávají stejné jako loni. Druhá etapa začíná v Biogradu na Moru a končí v Novalji po 119 km, zatímco třetí začíná v Otočacu a končí v Opatiji a pokrývá 133,5 km. „Královná“ čtvrtá etapa bude stejně jako loni opět startovat v Krku a cílit v Labinu. Letošní vzdálenost však bude 161 km, tedy o 30 km kratší než loni, i když jezdce ještě čeká převýšení 3100 metrů.

Nejvýraznější změna trasy přichází v páté etapě se startem v Ozalji, který byl loni cílem. Tentokrát bude etapa končit v Karlovaci po 159,5 km. Závěrečná etapa, jak velí tradice, se bude konat na silnicích Záhřebské župy a města Záhřeb a pokryje 157,5 km ze Sveta Nedelja do hlavního města.

CRO Závod o první průjezd ostrovy

(Foto kredit: Sport-IT)

Na startu ve Vodicích se během jednoho týdne postaví celkem 20 týmů ze tří silových kategorií, včetně šesti týmů „WorldTour“ (Bahrain Victorious, INEOS Grenadiers, Red Bull-BORA-Hansgrohe, dsm-firmenich PostNL, Jayco AlUla, UAE Emirates), osm „ProTeams“ (Caja Rural, Kern Pharma, Q36.5, TDT-Unibet, Polti-Kometa, Tudor, Uno X-Mobility, Israel-Premier Tech) a šest týmů UCI Continental (Adria Mobil, ATT Investments , Lublaň Gusto Santic, Mazowsze Serce Polski, Metec-Solarwatt, Santic Wibatech).

Závod se koná pod záštitou vlády, ministerstva cestovního ruchu a sportu, ministerstva vnitra, Chorvatského národního turistického sdružení (HTZ) a mnoha sponzorů.

Přihlaste se k odběru newsletteru Chorvatského týdne





Autorem nebo překladatelem tohoto článku je: Redaktor Karel Smolík
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com, freepik.com nebo pexels.com

croatiaweek.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *