20letý chorvatský plavec překonává rekord Michaela Phelpse






  • podle chorvatského týdne
  • v
    Sport
Jere Hribar

Jere Hribar (Foto: Instagram/Jere Hribar)

Chorvatský plavec Jere Hribar překonal rekord v bazénu, který dříve držel legendární Michael Phelps.

Chorvatský reprezentant v plavání, olympionik a člen plaveckého týmu Louisianské státní univerzity (LSU) vytvořil nový rekord na 100 yardů volným způsobem s působivým časem 42,99 sekundy na nedávném setkání čtyř univerzit.

Předchozí rekord nedržel nikdo jiný než Phelps, kterým se stal nejúspěšnější a dekorovaný olympionik historie se ziskem 28 medailí.

„Tato zpráva je vynikajícím ukazatelem Jereovy zlepšující se plavecké formy a jsme si jisti, že na nadcházejícím mistrovství světa v plavání v Budapešti letos v prosinci zazáří v plné kráse,“ řekl nám Chorvatský plavecký svaz.

Tento 20letý hráč, který se narodil ve Splitu a byl členem plaveckého klubu Grdelin, je specialistou na 6 stop 8 freestyle, který si rychle vytvořil jméno v plaveckém světě.

Na podzim roku 2022 se zavázal k Louisianské státní univerzitě, aby si prohloubil své vzdělání a kariéru a připojil se k plaveckému týmu LSU Tigers.

Když se ho zeptali na své rozhodnutí navštěvovat LSU, Hribar vysvětlil: „Mám několik důvodů, ale hlavní jsou, že budu obklopen nejlepšími sportovci na světě a vím, že se hodně zlepším díky neuvěřitelné atletické kultuře. zde.

Dalším klíčovým důvodem je možnost spolupracovat s Coach Bishopem a nejlepšími asistenty trenérů ve sportu. Několikrát jsem s nimi mluvil a vypadali jako opravdu skvělí lidé. Trénovali olympioniky a jsou ve svém oboru velmi znalí. Mimo plavání dostanu na LŠU také vzdělání světové úrovně a jsem nadšený z nových hodin.“

Hribar je určitě jméno, na které je třeba si dávat pozor.

Přihlaste se k odběru newsletteru Chorvatského týdne







Autorem nebo překladatelem tohoto článku je: Redaktor Karel Smolík
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com, freepik.com nebo pexels.com

croatiaweek.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *