Mirko „Cro Cop“ Filipović vycvičit chorvatskou policii






  • podle chorvatského týdne
  • v
    Zprávy
Mirko Cro Cop Filipovič

Mirko ‚Cro Cop‘ Filipovic (Facebook)

Legenda MMA Mirko „Cro Cop“ Filipović podepsal dobrovolnou dohodu s ministerstvem vnitra a bude školit chorvatské policisty

Povahu spolupráce dnes na tiskové konferenci vysvětlil Mirko, bývalý člen protiteroristické jednotky Lučko, a ministr vnitra Davor Božinović.

Dohoda je zcela dobrovolná a zahrnuje školení chorvatských policistů v oblasti síly a kondice, jakož i technik bojových umění, které jsou přímo použitelné pro policejní práci, Bojová stránka hlášeno.

„Je to skvělý pocit být zpátky tady. Byl jsem pozván, abych přispěl k výcviku našich speciálních jednotek – speciální a zásahové policie. Zúčastní se vybraní důstojníci ze speciálních jednotek ve Splitu, Osijeku, Záhřebu a Rijece a já se budu snažit předat znalosti, které jsem nasbíral za více než 30 let, dále,“ dodal Mirko.

„Ukážu jim, co potřebují. Nepůjde o vysoké kopy ani údery – to není to, co tímto způsobem potřebují. Musí se naučit, jak připravit své tělo. Ve fyzické konfrontaci je nejdůležitější zbraní, kterou máte, vaše tělo a musíte ho proměnit ve zbraň.

Zaměříme se na několik klíčových technik, které se ukázaly jako účinné, na ty, se kterými se nejčastěji setkáváme na ulicích. To budou potřebovat.“

Po podepsání smlouvy „Cro Cop“ uspořádal úvodní tréninkový seminář v hale bojových umění. Zabýval se základy se zaměřením na základy boje, včetně toho, jak provádět základní útočné a obranné pohyby. Zvláštní důraz kladl na wrestling a grappling, jak vysvětlil: „Policista musí zneschopnit osobu, aniž by způsobil zranění.“

Při předvádění základních technik sundání, hodu a škrcení, stejně jako obranných strategií, Mirko zdůraznil jednu svalovou skupinu jako nejdůležitější – krk.

„Krk je nejdůležitější sval v boji! Absolutně nejdůležitější. Klíč je krk,“ zdůraznil Filipović a zároveň doporučil, aby důstojníci nespoléhali jen na jedno bojové umění, protože v ulicích se může stát cokoliv.

Přihlaste se k odběru newsletteru Chorvatského týdne





Autorem nebo překladatelem tohoto článku je: Redaktor Karel Smolík
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com, freepik.com nebo pexels.com

croatiaweek.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *