Chorvatská olympijská internetová senzace Josip Vrlić prozradil své oblíbené jídlo






Josip Vrlić

Josip Vrlić uprostřed se stal virálním (Foto: HVS)

Chorvatský vodní pólista Josip Vrlić se na olympijských hrách v Paříži připojil k malé skupině sportovců, kteří ovládli internet a stali se virálními.

Stejně jako turecký střelec Yusuf Dikec, známý také jako „nejlepší střelec na světě“, který skvěle získal stříbrnou medaili, aniž by měl na sobě ochranné pomůcky, je těžké nevidět, jak se Vrlić tento týden objevil na sociálních sítích. Příspěvky s chorvatskou hvězdou měly přes 30 milionů zhlédnutí.

V oblasti závodního plavání a jiných vodních sportů mají sportovci často vyřezávanou postavu řeckých bohů se svaly, které vypadají jako vytesané ze žuly.

Vrlićova tělesnost je však odchylkou od této normy, protože jeho takzvaný „táta bod“ zarezonoval u fanoušků, zejména žen.

Fanoušci i komentátoři oslavovali Vrlićovu postavu a mnozí uznávali výjimečnou genetiku a sílu potřebnou k excelenci ve vodním pólu. Sociální sítě zaplavily pozitivní komentáře, jako např.

• „Vodní pólo je neuvěřitelně náročný sport. Mít tuto postavu a přitom být vynikajícím hráčem vyžaduje nadlidskou genetiku a lidé to pochopí, jakmile ho uvidí.“

• „Perfektní stavba vodního póla.“

• „Je mi jedno, co říkáš; tato postava je atraktivní.“

• „Většina diváků nikdy nepochopí fyzičnost vodního póla. Nad vodou to vypadá jako házená. Pod čarou ponoru je to jako řecko-římský zápas.“

• „Děkuji, můj sportovní příteli, za reprezentaci nás všech. Hodně lásky.“

Co tedy 198 cm a 130 kilogramů vážící obr, přezdívaný v Chorvatsku „Skála z Kvarneru“, rád jí?

Vrlić prozradil v rozhovoru s Večerník že jeho oblíbené jídlo je plněná paprika nebo plněná paprika.

Jeho sestra Jelena podle Vrliće připravuje nejlepší verzi tohoto milovaného jídla.

Níže je uveden recept, jak vyrobit plněné papriky.

Chorvatská světová gastronomická destinace

Plněné papriky (Foto: CroChef/Záhřeb Tourist Board)

Ingredience (4 porce)

• Paprika – 4 velké, čerstvé (sladká Bianca/Babura)

• Mleté maso – 500 g směsi (vepřové/hovězí)/1,1 libry

• Rýže – 1 polévková lžíce

• Vejce – 1

• Cibule – 1

• Česnek – 3 stroužky

• Petržel – 1 lžička nasekané

• Rajčatový protlak – 700 ml/24 uncí

• Bobkový list – 1

• Cukr

• Sůl

• Pepř

Instrukce

1. Papriky omyjte a nožem vyřízněte nahoře stopku a uvnitř pak odstraňte semínka, nahoře na paprikách ponechte důlek, do kterého vložíte mleté ​​maso. Ujistěte se, že otvor není příliš velký, aby náplň lépe držela.

2. V misce smíchejte vejce, propláchnutou rýži, nakrájenou cibuli, česnek a petržel. Přidejte mleté ​​maso, dochuťte solí a pepřem a promíchejte rukama. Směs naplníme do očištěných paprik.

3. Do hrnce přidejte olivový olej a dvě lžíce mouky a opékejte do světlehněda, poté přidejte rajčatový protlak, vodu, sůl, pepř a bobkový list a nechte provařit.

4. Poté přidejte plněné papriky, přilijte další vodu, přikryjte a vařte na mírném ohni 45 minut.

5. Připravte bramborovou kaši.

Chorvatská světová gastronomická destinace

Plněné papriky (Foto: CroChef/Záhřeb Tourist Board)

Připraveno k podávání… dobrý čas!







Autorem nebo překladatelem tohoto článku je: Redaktor Karel Smolík
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com, freepik.com nebo pexels.com

croatiaweek.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *