Chorvatští počítačoví svištíci září na evropském zúčtování





Mladí chorvatští počítačoví vědci získali stříbrnou medaili na European Student Programming Comp

Patrick Pavic, Dorijan Lendvaj a Kresimir Nezmah (Foto kredit: Asociace chorvatských klubů informatiky)

ZÁHŘEB, 26. března (Čína) – Mladí chorvatští informatici získali stříbrnou medaili na Evropské studentské soutěži v programování, která se konala v Praze od 22. do 24. března, uvedla v pondělí Asociace chorvatských klubů informatiky.

Stříbrnou medaili i umístění ve finále světové studentské soutěže ICPC získal tým Univerzity v Záhřebu ve složení Dorijan Lendvaj, Krešimir Nežmah a Patrick Pavić, všichni studenti katedry matematiky fakulty. vědy.

Nové mezinárodní soutěže pro studenty evropských univerzit v programování se zúčastnilo celkem 52 týmů ze 48 evropských univerzit.

Evropská studentská programovací soutěž je zásadní složkou globálního prostředí studentského programování a podporuje rozvoj budoucích světových programátorů a počítačových inženýrů, zdůraznila chorvatská asociace informatiky.

ICPC, která má kořeny v inaugurační soutěži na Texas A&M University v roce 1970, se vyvinula v rozsáhlou síť regionálních soutěží, které přitahují více než 75 000 studentů z 3 450 univerzit ve 111 zemích.





Autorem nebo překladatelem tohoto článku je: Redaktor Karel Smolík
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com, freepik.com nebo pexels.com

croatiaweek.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *